Latvija pauž atbalstu Lībijas armijas vardarbības apturēšanai un izvērtēs iespējas iesaistīties

Latvija paudusi atbalstu apņēmīgai rīcībai Muammara Kadafi režīmam lojālās Lībijas armijas vardarbības pret savu tautu apturēšanai, sacīts Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojumā, kas izplatīts sestdienas vēlā vakarā.

„Latvija atbalsta koalīcijas mērķus par vienotu un apņēmīgu rīcību, kas apturētu Muammara Kadafi režīmam lojālās Lībijas armijas vardarbību pret savu tautu,” paziņojis ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Viņš paudis, ka Latvija izvērtēs savas iespējas iesaistīties ANO Drošības Padomes prasību īstenošanā atbilstoši NATO un partnervalstu nepieciešamībai, kā arī Latvijas iespējām.

ĀM paziņojumā uzsvērts, ka Lībijas valdošajam režīmam ir jārespektē ANO Drošības Padomes rezolūcija, starptautiskās sabiedrības, tai skaitā savu kaimiņvalstu aicinājums nolikt ieročus un jāpilda sava līdera publiski izskanējušais solījums nekavējoties pārtraukt uguni.

ĀM norāda, ka saskaņā ar 17.martā ANO Drošības Padomē apstiprināto rezolūciju, ir izveidota plaša koalīcija no Eiropas, Ziemeļamerikas un Arābu līgas valstīm, kas pieņēmusi lēmumu rīkoties, lai pārtrauktu pret civiliedzīvotājiem vērstos bruņotos uzbrukumus Lībijā.

Jau ziņots, ka pasaules lielvaras sestdien samitā Parīzē vienojās, ka vardarbībai Lībijā ir jāpieliek punkts un tam sekos tūlītēja militāra rīcība, lai pasargātu civiliedzīvotājus.

Francijas kaujas lidmašīnas ir veikušas pirmo uzlidojumu un iznīcinājušas Lībijas armijas militāro transportlīdzekli, sestdien paziņoja Francijas aizsardzības ministrijas un armijas amatpersonas.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais