Bolderājā uziet vērienīgu narkotiku ražotni: atrod arī ieročus un munīciju

Bolderājā policija uzgājusi vērienīgu narkotiku ražotni, aizturētas trīs personas.

Dzīvoklī un saimniecības ēkā uzieti 100 kilogrami narkotiku pusfabrikātu, kā arī citas ķīmiskas vielas. Kopējais svars tiek precizēts. Pie aizturētajiem uzieti arī ieroči, munīcija un sprāgstvielas, kā arī iekārtas ieroču pārtaisīšanai.

Policijai ir aizdomas, ka Bolderājas narkotiku ražotne varētu būt saistīta ar nesen Tukumā atklāto ražotni. Pašlaik šī sasaiste tiek pārbaudīta, norādīja Kviesītis.

Visas aizturētās personas ir Latvijas valstspiederīgie un iepriekš tikušas tiesātas vai nonākušas policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem.

"Pagaidām vēl nav zināms, kādas tieši narkotiskās vielas ir atrastas, to noteiks ekspertīze," teica Kviesītis.

Tāpat pagaidām vēl nav zināms, vai aizturētie narkotiskās vielas eksportēja uz ārvalstīm, taču atrastais vielu daudzums ir pārāk liels Latvijas tirgum un būtu loģiski, ka tās tiktu nogādātas realizācijai arī citās valstīs, atzina policijas pārstāvis.

Pie aizturētajiem atrasti gan īsstobra, gan garstobra ieroči, kā arī Otrā pasaules kara laika šaujamieroči un karabīnes.

Pirms ekspertīzes beigām gan ir pāragri spriest par to, vai iekārtas, kas bija paredzētas ieroču pārveidošanai, ir derīgas arī to ražošanai.

Jau vēstīts, ka Tukumā, marta sākumā policija uzgājusi 11,5 kilogramus sintētisku vielu, no kurām ražotas narkotikas, narkotiku izgatavošanai paredzētas iekārtas, atrasti arī vairāki šaujamie un munīcija. Aizturēti četri Latvijas iedzīvotāji, no kuriem viens agrāk tiesāts.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais