Latvijas Sarkanais Krusts sāk vākt ziedojumus Japānas zemestrīcē cietušajiem

Pēc postošās zemestrīces un cunami, kas 11.martā skāra Japānu, Latvijas Sarkanais Krusts aicina Latvijas iedzīvotājus ziedot Japānas zemestrīcē cietušajiem.

Iedzīvotāji lūgti pārskaitīt līdzekļus uz Latvijas Sarkanā Krusta ziedojumu kontu LV28HABA0140J04577004 ar norādi "Japāna" vai zvanīt pa ziedojumu tālruni 90006880, ziedojot vienu latu par zvanu.

Pagaidām Latvijas Sarkanais Krusts zemestrīcē cietušo atbalstam aicina ziedot naudu. Ja tiks saņemta informācija par konkrētu speciālistu vai lietu nepieciešamību, Sarkanā Krusta speciālisti lūgs papildu sabiedrības atbalstu.

Palīdzības sniegšanu Japānas zemestrīcē cietušajiem koordinē Japānas Sarkanais Krusts, kura brīvprātīgo operatīvo vienību dalībnieki pašlaik sniedz medicīnisko aprūpi cilvēkiem mobilajās klīnikās, kas ir izveidotas zemestrīces skartajā reģionā. Viņi arī nodrošina ūdeni, ēdienu un segas pagaidu patversmēs, kur izvietoti pirms zemestrīces un sprādzieniem atomelektrostacijā evakuētie cilvēki.

Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācija ir nosūtījusi uz Japānu profesionāļu komandu, kas atbalstīs Japānas Sarkanā Krusta darbību, izvērtēs nepieciešamās palīdzības daudzumu, jo pašlaik vēl nav iespējams noteikt patieso postījumu apmēru un cietušo skaitu.

Jau ziņots, ka Japānā piektdien notika zemestrīce ar stiprumu 8,9 balles pēc Rihtera skalas. Tai sekoja cunami, kas nodarīja lielus postījumus.

Svarīgākais