Kurzemes un Zemgales upēs pakāpeniski paaugstinās ūdens līmenis

Nedēļas nogalē dažās Kurzemes upēs līmenis pieaudzis par metru, savukārt Latgalē un Vidzemē ūdens līmenis saglabājas stabils, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Visstraujāk līmenis ceļas mazajās Kurzemes upēs. Bārtā kopš piektdienas tas kāpis par metru, Rīvā - par metru un 18 centimetriem (cm), Užavā - par 72 cm. Par 70 cm ūdens līmenis paaugstinājies arī Ventas augštecē, bet pie Kuldīgas tas cēlies par pusmetru.

Par 82 cm ūdens līmenis pakāpies Lielupes pietekā Svētē, bet citās Lielupes pietekās, kā arī pašā Lielupē kopš piektdienas fiksēts neliels līmeņa kāpums - par 3-23 cm.

Visās minētajās upēs ūdens līmenis svētdienas rītā bija zemāks par februāra pirmajā pusē sasniegto maksimumu.

Latgales un Vidzemes upēs konstatētas mazas līmeņa svārstības - vien par dažiem centimetriem.

Visā Latvijā pakāpeniski sarūk sniega sega; Kurzemē, kā arī vietām Zemgalē parādījušās no sniega brīvas teritorijas. Savukārt dažviet Latgalē un Vidzemē sniega segas biezums aizvien pārsniedz 40 centimetru. Rīgā svētdienas rītā vēl bija vidēji 14 centimetru bieza sniega kārta.

Jau ziņots, ka nākamnedēļ sinoptiķi prognozē pārsvarā sausu laiku ar salu naktīs, kas valsts austrumos var sasniegt -10 grādu. Sniegs Latgalē un Vidzemē kusīs minimāli. LVĢMC prognozē, ka ledus iešana Kurzemē un Zemgalē sāksies marta beigās, bet Latgales un Vidzemes upēs, iespējams, tikai aprīļa sākumā. Lielākais plūdu apdraudējums pastāv Dauga

Svarīgākais