Vējš no ledus atbrīvojis Rīgas jūras līča dienvidus un rietumus

Iepriekšējās dienās valdošā spēcīgā dienvidu, dienvidrietumu vēja dēļ Rīgas jūras līča dienvidu daļa, kā arī rietumu piekraste ir pārsvarā brīva no ledus, liecina satelītu dati.

Sestdienas satelītuzņēmumos redzams, ka aptuveni 30 kilometru platā joslā Rīgas līča dienvidos, kā arī 15 kilometru platā joslā iepretim Kurzemes piekrastei peld vien atsevišķi nelieli ledus gabali, šaura ledus josla saglabājas vietām pie paša krasta.

Lielāko līča daļu aizvien klāj ledus, tā vidējais biezums ir 20-50 centimetru, vietām izveidojušies ledus sablīvējumi un krāvumi. Vairākus metrus augsti ledus krāvumi saglabājas arī vietumis Rīgas līča piekrastē.

Baltijas jūras centrālā daļa ir brīva no ledus, bet Somu līča un Botnijas līča lielāko daļu klāj 15-75 centimetrus biezs ledus, liecina Somijas Meteoroloģijas institūta apkopotie dati.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm situācija Rīgas jūras līcī būtiski mainīsies otrdien, kad iegriezīsies mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Tā ietekmē ledus masas virzīsies uz Rīgas līča dienvidiem un rietumiem.

Svarīgākais