Kandžas tecinātāji piedāvā pašizgatavotu alkoholu ar izdomātu nosaukumu "Dropper"

Kocēnu novadā policijas atklātā savdabīgā ražotnē atrastas 22 pašdarinātas iekārtas, kuras, iespējams, var izmantot pašizgatavota alkohola ražošanai, aģentūru BNS informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde.

Piedevām ražotnē atrasti grādīgie dzērieni, kuri piedāvāti ar pašizdomātu marku "Dropper".

Nesen saņemta informācija, ka Kocēnu novadā kāda uzņēmuma teritorijā darbnīcā tiek ražoti aparāti, kurus var izmantot alkoholisko dzērienu ražošanai.

Policija sāka kriminālprocesu un kratīšanā savdabīgajā ražotnē atsavināja 22 pašdarinātas iekārtas, kuras, iespējams, var izmantot pašizgatavota alkohola ražošanai.

Daļa no tām bija jau iepakotas un sagatavotas realizācijai, un vienas šādas iekārtas cena svārstījusies robežās no 215 līdz 270 latiem.

Atsavināti arī aptuveni 60 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, liels daudzums dažādu ierīču un izejmateriālu, kas paredzēti gan iekārtu, gan alkohola ražošanai, reklāmas bukleti un pudeļu etiķetes, kā arī 20 tūkstoši dažādu marku cigarešu bez Latvijas akcīzes markām.

Policija norīkojusi ekspertīzes, lai noteiktu atsavināto vielu sastāvu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka ražotne darbojusies gandrīz gadu un, kā liecina atsavinātie reklāmas bukleti, darbs un nauda ieguldīta arī savdabīgā uzņēmuma pašreklāmā. Dzērieni izplatīti ar firmas zīmi "Dropper" un piedāvāti plašā sortimentā - kā viskijs, degvīns vai konjaks.

Paši ražotnes darboņi iekārtas dēvējot par destilējamiem aparātiem un savā darbībā pārkāpumus nesaskata.

Par pašdarinātā alkohola ražotāju izdomu marta sākumā pārliecinājās arī Alūksnes iecirkņa darbinieki.

Kratīšanā kādas personas dzīvesvietā Jaunalūksnes pagastā atsavināti pāris litri pašdarinātā alkohola.

Policija alkohola izgatavošanas ierīci atrada iemūrētu privātmājas pirtiņas sienā. Tās darbināšanā izmantots pirtī radītais tvaiks, proti, kandžas aparāts darbojas laikā, kamēr saimnieki iet pirtī un uzmet garu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais