Valmierā saskaitījusies jau ceturtā daļa iedzīvotāju, Daugavpilī - tikai 9,9%

Līdz ceturtdienai tautas skaitīšanas anketas internetā aizpildījuši 489 435 iedzīvotāji, un no republikas pilsētām visaktīvākā bijusi Valmiera - tur elektroniski saskaitījušies jau 26% pilsētas iedzīvotāju, aģentūru BNS informēja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Rīgā un Jelgavā saskaitījušies 21,5%, savukārt Daugavpilī - tikai 9,9% iedzīvotāju.

Joprojām visaktīvākie elektroniskajā tautas skaitīšanā ir Mārupes iedzīvotāji - saskaitījušies jau 32,2% iedzīvotāju, Ikšķiles novadā – 32%, Ādažu novadā – 29%.

Saraksta lejasgalā atrodas Rēzeknes novads, kur elektroniski saskaitījušies 8,7%, Ciblas novadā to izdarījuši 8,4%, Aglonas novadā - 7,5%, Daugavpils novadā - 5,9% un Zilupes novadā - 5% iedzīvotāju.

Ceturtdien ir pēdējā diena, kad ikviens, kurš vēl nav izmantojis šo iespēju, var aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā www.tautasskaitisana.lv.

Elektroniskā anketa būs pieejama līdz pat ceturtdienas pusnaktij. Ja elektroniskās anketas aizpildīšana ir sākta pirms ceturtdienas plkst. 23.59:59 un turpinās pēc šā noteiktā laika, elektronisko anketu varēs pabeigt un tā tiks ievadīta tautas skaitīšanas sistēmā. Tautas skaitīšanas anketu elektroniski var aizpildīt, autorizējoties ar kādu no internetbanku identifikatoriem (bankas "Citadele", "DnB NORD Bankas", "Latvijas Krājbankas", "SEB bankas", "Swedbank") vai arī ar elektronisko parakstu.

Savukārt 17.martā sāksies tautas skaitīšanas otrais posms, kad pie iedzīvotājiem, kuri nepaguva aizpildīt anketu elektroniski, dosies tautas skaitītāji.

Tautas skaitītāji drīkst ierasties pie iedzīvotājiem no plkst.7 līdz 21. Ikvienam tautas skaitītājam ir apliecība, īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Ja ir vēlēšanās noskaidrot tautas skaitītāja identitāti, iespējams zvanīt pa bezmaksas tālruni 8000777, nosaukt skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīvesvietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. Ja rodas papildu šaubas, jāinformē CSP darbinieki, kuri sazināsies ar konkrēto skaitītāju, kam ir izveidota tikai viņam zināma viņa identitāti apstiprinoša parole.

Svarīgākais