Prezidents novēl Jansonam stiprināt tiesībsarga institūciju

Valsts prezidents Valdis Zatlers novēl jaunievēlētajam tiesībsargam Jurim Jansonam stiprināt tiesībsarga institūciju Latvijā, pavēstīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

"Valsts prezidents sveic Jansona kungu ar ievēlēšanu tiesībsarga amatā un novēl stiprināt un attīstīt tiesībsarga institūciju Latvijā, lai tā kļūtu par sabiedrībā augsti vērtētu un cienītu cilvēktiesību aizstāvi," prezidenta viedokli pauda Rassa.

Atbilstoši prezidenta darba kārtības iespējām Zatlers plāno tikties ar jauno tiesībsargu, lai pārrunātu iecerētos darbus un prioritātes.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien aizklātā balsošanā tiesībsarga amatā apstiprināja juristu Juri Jansonu, kuru šim amatam virzīja opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs". Jansons tiesībsarga amatā stāsies pēc svinīgā zvēresta došanas.

Par Jansonu balsoja 53, bet pret - 40 deputātu. Savukārt otru kandidāti - Anitu Kovaļevsku - tiesībsarga amatā atbalstīja 39, bet pret viņu bija 54 tautas kalpi.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais