Premjera padomniekiem un biroja vadītājai palielina algas

Premjera padomniekiem alga palielināta par 14 latiem pirms nodokļu samaksas, bet biroja vadītājai Olitai Augustovskai - par 313 latiem.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka tādējādi biroja darbinieku algas ir noteiktas minimālā sliekšņa apmērā. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") nav izmantojis normatīvajos aktos paredzēto iespēju noteikt algu maksimālajā apmērā, kas padomnieka gadījumā būtu algas pieaugums par 446 latiem, bet biroja vadītājas gadījumā - par 570 latiem.

Krapāne paskaidroja, ka līdz ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem vienotajā atlīdzības likumā Valsts kanceleja sagatavoja priekšlikumus premjeram, lai biroja darbiniekus iekļautu vienotajā sistēmā. Tas bija jāizdara līdz 1.martam.

Līdz 2011.gada februārim premjera konsultatīvajām amatpersonām atalgojums tika noteikts 0,6 koeficientu apmērā no Ministru prezidenta algas. Taču parlamenta veiktie grozījumi atlīdzības likumā paredz arī Ministru prezidenta biroja darbinieku iekļaušanu vienotā sistēmā ar atbilstošas mēnešalgas grupas un kvalifikācijas pakāpes piemērošanu. Normatīvais regulējums paredz, ka premjera biroja padomnieka mēnešalgai jābūt 1159-1591 lata robežās, savukārt biroja vadītāja mēnešalgai no 1458 līdz 1715 latiem.

Ministru prezidenta birojā strādā piecas konsultatīvās amatpersonas - biroja vadītāja Olita Augustovska, preses sekretāre Līga Krapāne, ārlietu padomniece Solveiga Silkalna, padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Bukane, padomnieks ekonomiskajos jautājumos Jānis Miķelsons. Līdz šim biroja vadītājai un padomniekiem bija noteikts vienāds algas apmērs - 1145 lati pirms nodokļu samaksas, kas ir aptuveni 790 latu pēc nodokļu samaksas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.