Liepājas policija sākusi kriminālprocesu par Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu internetā

© no nra.lv arhīva

Liepājas policija sākusi kriminālprocesu par mūžībā aizgājušā mūziķa un komponista Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu interneta vietnēs, aģentūrai BNS apstiprināja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Kriminālprocess sākts par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Par to draud arests vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.

Knīse atzina, ka viņas rīcībā pagaidām nav informācijas par to, vai policijai ir kāds konkrēts aizdomās turamais.

Jau vēstīts, ka Liepājas policija iepriekš sākusi pārbaudi saistībā ar Freimaņa tuvinieku nomelnošanu interneta vietnēs. Pārbaude sākta, pamatojoties uz 10. februāri saņemto Freimaņa pusmāsas mātes Intas Freimanes iesniegumu.

Pēc mūziķa nāves daudzos komentāros internetā izteikti pārmetumi Freimaņa tuviniekiem par to, ka viņi vainojami grupas "Tumsa" līdera nāvē. Mūziķa tuviniekiem komentētāji arī pārmet, ka viņivēlas iedzīvoties uz mūziķa nāves rēķina.

Inta Freimane masu medijiem atzinusi, ka interneta komentētāji draudējuši ar linča tiesu, solījušies atņemt urnu ar mūziķa pelniem, publiskota viņas dzīvesvietas adrese un darbavieta.

Freimanis mira 27.janvāra naktī 33 gadu vecumā. Mūziķis dzimis 1977.gada 7.februārī Liepājā, viņš darbojies arī kā aktieris, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs.

Svarīgākais