KNAB sācis pārbaudi par ārstu iespējamo uzpirkšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), reaģējot uz medijos izskanējušo informāciju, ka zāļu ražotājs, iespējams, uzpircis ārstus, sācis pārbaudi.

"KNAB seko plašsaziņas līdzekļos izskanējušajai informācijai un, ņemot vērā, ka konkrētā informācija attiecas arī uz KNAB kompetenci, KNAB ir sācis tās pārbaudi," aģentūrai BNS teica KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Jau ziņots, ka Veselības inspekcija 25.februārī sāka administratīvo lietvedību par zāļu reklamēšanas noteikumu pārkāpumiem, ņemot vērā TV3 raidījuma "Nekā personīga" žurnālistu iesniegtos materiālus. Žurnālistu iesniegtie materiāli norāda, ka kāda medikamentu ražotāja pārstāvniecība Latvijā konkrētu "zāļu projektu ārstiem" ietvaros pērn, iespējams, ārstiem apmaksājusi dažādu ceļojumu, dāvanu karšu un biļešu iegādi.

"Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka ārstu uzpirkšanu atmaskojošie dokumenti attiecas uz zāļu ražotājfirmu "KRKA", kuras bāzes uzņēmums atrodas Slovēnijā, bet izplatītāju biroji - daudzviet pasaulē, arī Latvijā. Kompānija ir astotā lielākā zāļu firma Latvijā, kuras apgrozījums pērn bijis 4 871 274 lati.

Ārsti par konkrētu zāļu izrakstīšanu pretim saņēmuši dāvanas, sākot ar produktiem lielveikalos "Maxima" un "Rimi" un beidzot ar ceļojumiem un makšķerēšanas piederumiem. Veselības ministrija pēc materiālu saņemšanas atzinusi, ka pirmo reizi redz tik klajus pierādījumus ārstu uzpirkšanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.