Māca vides inspektorus par zivju resursu aizsardzību

Latvijas Makšķernieku asociācija (LMA) vairākās Latvijas pilsētās organizēs seminārus, lai apmācītu brīvprātīgos sabiedriskos vides inspektorus, kuru uzdevums būs zivju resursu aizsardzība un uzraudzība, informē projekta vadītājs Alvis Birkovs.

Pirmais šāds seminārs šajā nedēļas nogalē notiek Rīgā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Semināri notiks arī Cēsīs 19. un 20.martā, pārējās apmācības dienas tiks paziņotas atsevišķi.

"Sabiedriskais vides inspektors ir brīvprātīgo darbs, par kuru atalgojums ir gandarījums par labi paveiktu darbu," pavēstīja projekta vadītājs.

Birkovs pastāstīja, ka visus interesantus, kuri būs pieteikušies, apmācīs kvalificētu pasniedzēju vadībā. Topošajiem brīvprātīgajiem inspektoriem sākumā pasniegs teoriju un tad teorētiskās zināšanas tiks pārbaudītas praksē, divas dienas pēc kārtas konkrētos datumos Rīgā, Cēsīs, Bauskā, Daugavpilī un Liepājā.

"Teorētiskās zināšanas ietver tiesību aktus un to, kā tie tiek lietoti reālās situācijās. Praktiskās daļas apmācībā viņi piedalīsies kontroles reidos, lai saprastu, kā pareizi izņemt nelikumīgi ieliktos tīklus, un iepazītos ar citiem amata pienākumiem," sacīja projekta vadītājs.

Pretendenti, kuri būs apguvuši pilnu apmācību kursu teorijā un praksē, varēs piedalīties atestācijas kārtošanā Valsts vides dienestā (VVD) un pēc veiksmīgi nokārtotas atestācijas iesaistīties zivju resursu aizsardzībā.

Apmācības LMA veiks saskaņā ar VVD un LMA noslēgto līdzdarbības līgumu par sabiedriskā vides inspektora statusa pretendentu teorētisko un praktisko apmācību zivju resursu aizsardzības un uzraudzības jomā.

Svarīgākais