ASV vēstniece apmeklēs Līvānus

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere pirmdien, 28.februārī, dosies pirmajā vizītē uz Līvāniem, aģentūru BNS informēja vēstniecībā.

Tās laikā viņa tiksies ar Līvānu novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu, novada domes deputātiem, uzņēmējiem un sabiedriski aktīviem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Viņa apmeklēs Līvānu novada kultūras centru, kur iepazīsies ar slāviskajām Masļeņicas tradīcijām un tiksies ar Līvānu mūzikas un mākslas skolas un citu vietējo skolu jauniešiem. Vēstniece apmeklēs arī Līvānu stikla muzeju un Latgales mākslas un amatniecības centru, lai iepazītos ar latviskajām Meteņdienas tradīcijām un vietējo amatnieku darinājumiem.

Pēc oficiālās programmas novada domē ASV vēstniecei paredzētas kopīgas pusdienas ar aktīviem Līvānu jauniešiem.

Šī vizīte ir daļa no vēstnieces iepazīšanās braucieniem pa Latvijas pilsētām, lai iepazītos ar pašvaldību, uzņēmējdarbības un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.