Iekšlietu ministra amatam iespējams meklēs bezpartejisku profesionāli

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pieļauj iespēju, ka iekšlietu ministra amatam, kas atbrīvosies pēc 6.jūnija, tiks meklēts bezpartejisks profesionālis.

Dombrovskis trešdien intervijā "Radio 101" sacīja, ka ministrs primāri ir politiska amatpersona, kas tiks meklēta no politiķu vidus un no partijas "Jaunais laiks", kuru pārstāv pašreizējā ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"). Taču, tā kā "Vienotība" virzās uz vienotas partijas izveidi, premjers pieļāva, ka kandidāts tiks meklēts arī no citām "Vienotību" veidojošajām partijām. "Mēs kā "Vienotība" virzāmies uz vienas partijas izveidi, līdz ar to šīs atšķirības nav tik kritiski svarīgas," piebilda valdības vadītājs.

Tāpat netiek izslēgta iespēja par bezpartejiska profesionāļa piesaisti, apliecināja Dombrovskis.

Tomēr jaunā ministra meklējumi aktīvi sākšoties vien maija otrajā pusē.

Savukārt uz jautājumu, vai viņš varētu vadīt apvienoto partiju "Vienotība", Dombrovskis atbildēja: "Es tiešām šo iespēju neesmu noliedzis, bet tas ir tuvākā laika jautājums. Pašreiz mēs strādājam pie visiem organizatoriskajiem jautājumiem un amatus jaunajā partijā vēl nedalām."

Jau vēstīts, ka Dombrovskis pirmdien, 21.februārī, pieņēma Mūrnieces demisijas rakstu, taču uzdeva viņai turpināt strādāt līdz 6.jūnijam, paveicot vairākus darbus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.