Uz VUGD priekšnieka amatu - pieci kandidāti

Uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amatu pagaidām ir pieci kandidāti, visi no VUGD struktūrām.

Iekšlietu ministrija aģentūru BNS informēja, ka trešdien iekšlietu ministre Linda Mūrniece, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un pašreizējais VUGD priekšnieks Ainars Pencis tikās ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Juri Kalniņu.

Ministre uzklausīja arodbiedrības priekšlikumus par nākamā VUGD priekšnieka kandidatūrām un pārrunāja viņu atlases kritērijus.

Tikšanās laikā tika nosaukti pieci iespējamie kandidāti – VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns.

Mūrniece un Kalniņš vienojās izvērtēt šos kandidātus un tikties 8.martā, lai nosauktu vienu vai divus pretendentus uz VUGD priekšnieka amatu.

Par būtiskākajiem kritērijiem tika minēti spēja komunicēt ar sabiedrību, kā arī autoritāte darbinieku vidū.

Kalniņš arī uzsvēris, ka jaunajam VUGD priekšniekam būs aktīvi jāsadarbojas ar reģioniem.

VUGD priekšnieks Ainars Pencis nesen nolēma doties izdienas pensijā, tomēr pēc ministres lūguma līdz 1. aprīlim turpinās darbu, lai organizētu plūdu koordinācijas pasākumus.

Svarīgākais