Liepājā nedēļas nogalē plāno atklāt pirmo māju bezsaimnieku kaķiem

Liepājā piektdien plānots atklāt pirmo māju bezsaimnieku kaķiem.

Liepājas Kinoloģiskās biedrības valdes priekšsēdētāja Anžela Dolmatova pastāstīja, ka pirmie pie sava nama tiks sociālās dzīvojamās mājas Flotes ielā 14 pagalmā mītošie kaķi. Pēc mājas pārstāves teiktā, šajā pagalmā regulāri mīt pieci kaķi.

Drīzumā kaķu mājas iecerēts uzstādīt arī divos pagalmos Graudu un Kungu ielā.

Jau vēstīts, ka Liepājas Kinoloģiskās biedrības dzīvnieku aizsardzības grupa sākusi eksperimentālu projektu, dāvinot daudzdzīvokļu namiem speciālas mājiņas kaķiem, kur dzīvnieki varēs patverties no sniega un lietus.

Kaķu mājas varēs saņemt tikai tie daudzdzīvokļu nami, kuru pagalmos mitinās bezsaimnieku kaķi, kas tur ielaisti atpakaļ pēc programmas "noķer - sterilizē - atlaiž" īstenošanas.

"Tādējādi mēs vēlamies atbalstīt to namu iedzīvotājus, kuri izrādījuši iniciatīvu sterilizēt kaķus, kas mīt viņu pagalmos," iepriekš paskaidroja Dolmatova.

Vienu kvadrātmetru lielās mājiņas taps pēc speciāli izstrādāta projekta. Mājiņas būs siltinātas, to iekšpusē būs starpsiena, aizklāta eja un noņemams jumts, lai minču mītni varētu viegli iztīrīt.

Lai saņemtu kaķu mājiņu, namu vecākajam vai namu apsaimniekošanas biedrības valdes priekšsēdētājam jānoslēdz ar Kinoloģisko biedrību līgums.

Liepājā jau vairākus gadus īsteno kaķu kontroles programmu "noķer - sterilizē - atlaiž".

Klaiņojošos kaķus noķer un nogādā tuvākajā veterinārajā klīnikā, kur veterinārārsts pieņem lēmumu par dzīvnieka tālāko likteni. Sterilizēto dzīvnieku atpazīstamības zīme ir kupēta trešā daļa auss. Sterilizēto dzīvnieku arī tetovē, kas kalpo kā informācija vetārstiem un dzīvnieku patversmei.

Svarīgākais