Saulkrastu deputāti Zatleram norāda, ka attīstību kavē augstie nodokļi

Saulkrastu novada deputāti Valsts prezidentam Valdim Zatleram norādījuši, ka augstais nodokļu slogs negatīvi ietekmē gan iedzīvotājus, gan uzņēmējus, informē prezidenta kanceleja.

Otrdien Valsts prezidents reģionālās vizītes ietvaros apmeklēja Saulkrastu novadu, kur tikās ar domes deputātiem, skolēniem un iedzīvotājiem, kuri savukārt ar Zatleru diskutējuši par tautas vēlētu prezidentu un pauda atbalstu Zatlera pārvēlēšanai amatā. Prezidents apmeklēja arī vietējo slimnīcu.

Valsts prezidents tikās ar Saulkrastu novada domes vadību un deputātiem, kuri sniedza savu redzējumu par Pierīgas reģionā esošo pašvaldību nepietiekamajām iespējām saņemt finansējumu no Eiropas Savienības struktūrfondiem un lielajiem maksājumiem pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kas kavē novada attīstību.

Tikšanās laikā tika apspriesti demogrāfijas jautājumi un piejūras pašvaldības aktualitātes, tostarp jautājums par paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli, kas augstā nodokļu sloga dēļ negatīvi ietekmē gan iedzīvotājus, gan uzņēmējus.

Savukārt Valsts prezidents mudināja domes deputātus aktīvāk domāt, ko pašvaldības var darīt novada attīstības veicināšanai.

Zatlers tikās arī ar Zvejniekciema un Saulkrastu vidusskolas skolēniem un diskutēja arī par to, kādēļ jaunieši dodas mācīties un strādāt uz ārzemēm.

Saulkrastu slimnīcas apmeklējuma laikā Valsts prezidents tika iepazīstināts ar specifisko veselības aprūpes situāciju Saulkrastos, ko nosaka tas, ka vasaras sezonā pacientu skaits palielinās aptuveni desmit reižu un jāsniedz daudz intensīvāka neatliekamā palīdzība.

Saulkrastu novada iedzīvotāji Zatleram pauduši vēlmi, lai viņš turpinātu darbu otrajā prezidentūras termiņā, norāda prezidenta kanceleja.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais