Bezdarbniekus nākotnē varētu reģistrēt VSAA

Bezdarbniekus nākotnē varētu reģistrēt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), bet Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) nodarbotos ar bezdarbnieku darbā iekārtošanu.

Labklājības ministre Ilona Jurševska (Zaļo un zemnieku savienība) mikroblogu vietnē "Twitter" otrdien norādījusi, ka nepieciešama nopietna LM institūciju satura revīzija. "Gan nodarbinātības, gan sociālo pakalpojumu grozā noteikti būs akcentu maiņa," atzinusi ministre.

Viņa informējusi, ka pašlaik tiek pārskatītas arī NVA un VSAA funkcijas. "Jānovērš funkcijas dublēšanās - bezdarbnieka statuss jāpiešķir VSAA, bet NVA jānodarbojas ar darbā iekārtošanu," raksta Jurševska.

Ministres preses sekretāre Liene Užule aģentūrai BNS norādīja, ka attiecībā uz NVA un VSAA sāktas sarunas iestāžu vadītāju līmenī pie abu aģentūru funkciju pārskatīšanas, lai novērstu to dublēšanos. Taču pagaidām nekas sīkāk nav zināms, tādēļ konkrētāka informācija tiks sniegta vēlāk.

"Saistībā ar nopietnu satura pārskatīšanu jāteic, ka šonedēļ LM notiek padotības iestāžu darbības izvērtējums. Tiklīdz būs beigusies izvērtēšana un skaidri rezultāti, informēsim," minēja Užule.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.