Jēkabpils domnieki diskutēs par risinājumiem laimētavu skaita samazināšanai pilsētā

Jēkabpils domes deputāti ceturtdien saņēmuši vairākus priekšlikumus iespējamai rīcībai, lai pilsētā samazinātu laimētavu skaitu, taču par tiem vēl nepieciešams diskutēt, aģentūru BNS informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.

Priekšlikumus bija uzdots izstrādāt juristiem un tos bija iecerēts skatīt jau ceturtdienas domes sēdē, taču līdz galīgā lēmuma pieņemšanai vēl nepieciešama to izvērtēšana, norādīja pašvaldībā.

“Redzēsim, kādu padomu juristi dos,” iepriekš BNS sacīja Salcevičs, kurš gan bija skeptisks par iespējām ietekmēt spēļu zāļu skaitu Jēkabpilī. To varētu darīt ar saistošo noteikumu palīdzību vai likuma grozījumiem.

Laikraksts “Neatkarīgā” vēstīja, ka saistībā ar traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad laupīšanā laimētavā "Fenikss" gāja bojā policists Andris Znotiņš, vēl divi policisti un spēļu zāles uzraugs tika ievainoti, bet no pieciem uzbrucējiem četri izrādījās policijas darbinieki, izraisījušās pilsētas iedzīvotāju un pašvaldības diskusijas par spēļu zāļu skaitu Jēkabpilī un to ietekmi uz sabiedrības drošību.

Kopumā Jēkabpilī ir 13 vietas, kurās atļauts nodarboties ar azartspēlēm, taču ekonomisku apsvērumu dēļ vairākas jau slēgtas un patlaban darbojas astoņas.

Svarīgākais