Jūrmalā pirms nedēļas divi formās tērpti policisti pieķerti alkohola reibumā

Jūrmalā pagājušajā piektdienā aizturēti divi policisti, kuri no darba brīvajā laikā, ģērbušies dienesta formas tērpos, pieķerti alkohola reibumā.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS pastāstīja, ka policijā saņemtas ziņas par diviem vīriešiem VP formas tērpos, kuri uzvedušies dīvaini un, iespējams, bijuši alkohola reibumā. Uz norādīto adresi devās policijas ekipāža, kas savus kolēģus aizturējusi un nogādājusi iecirknī. Konstatēts, ka abi konvoja bataljona virsnieki tiešām bijuši alkohola reibumā.

Pret abiem aizturētajiem policistiem sākta administratīvā lietvedība, viņi ir atbrīvoti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien VP publiskoja informāciju par vēl vienām nebūšanām policijā - pēc iedzīvotāja nofilmēta videomateriāla VP aizturējusi divus policistus aizdomās par zādzību no automašīnas. Sākts kriminālprocess par zādzību un dienesta pārbaude VP Rīgas reģiona pārvaldē. 1977. un 1966.gadā dzimušie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Zādzība notikusi pāris nedēļu pēc tam, kad Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem, kuru vidū bija divi policisti no specvienības "Alfa", bet vēl divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Ziņots arī, ka ceturtdien demisijas rakstu iesniegusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"). Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") to gan vēl nav pieņēmis.

Svarīgākais