Mazulis iedzer cauruļu tīrīšanai domātu līdzekli

Pagājušajā diennaktī atkal divi nepieskatīti mazuļi guvuši sadzīves traumas un nogādāti slimnīcā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Ventspilī gadu vecs puika izdzēris apmēram sauju cauruļu tīrīšanai domāta līdzekļa un ar ātro palīdzību aizvests uz Ventspils slimnīcu. Tikmēr Brocēnos gadu vecs zēns nejauši aplējies ar karstu ūdeni un applaucējis kājiņas. Viņš nogādāts Kuldīgas slimnīcā.

NMPD atgādina, ka vecākiem jābūt īpaši piesardzīgiem, lai pasargātu bērnus no piekļūšanas dažādiem šķidrumiem un ķīmiskām vielām, kas var izraisīt saindēšanos un apdegumus, kā arī sīkiem priekšmetiem, ko bērns var iebāzt mutē, degunā vai ausī un aizrīties vai nosprostot elpceļus.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais