VID aiztur Igaunijas iedzīvotāju par četru kilogramu marihuānas kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde piektdien autobusā Viļņa-Rīga aizturējusi kādu Igaunijas iedzīvotāju par četru kilogramu marihuānas un vēl 1466 marihuānas cigarešu kontrabandu.

Tās izdevies atklāt, pateicoties VID darba sunim, informē VID Komunikācijas nodaļa.

Narkotikas tika atrastas, kad Latvijas un Lietuvas pierobežā veica satiksmes autobusa pārbaudi. Tās atradās melnā somā, kurai uzmanību pievērsis suns.

Atverot somu, tajā atrastas četros melnos polietilēna maisos satītas pakas. Divās no tām atradās kopumā 4,1 kilograms augu izcelsmes zaļganbrūnas vielas, kas ekspertīzē izrādījās marihuāna. Savukārt divās citās pakās atrasti 1466 plastmasas futlāri, kuros bijis sagatavots marihuānas maisījums ar tabaku - lietošanai gatavas cigaretes.

Pēc speciālistu vērtējuma, viena marihuānas grama cena nelegālajā mazumtirdzniecībā ir septiņi līdz desmit lati, bet marihuānas cigaretes cena – četri lati. Ņemot to vērā, atklāto narkotisko vielu kopējā vērtība nelegālajā tirgū ir aptuveni 40 tūkstoši latu.

Konkrēto somu ar marihuānu pārvadājis kāds 1971.gadā dzimis Igaunijas iedzīvotājs, kurš, kā izrādījies, iepriekš nonācis arī Igaunijas policijas redzeslokā.

VID par konstatēto sācis kriminālprocesu par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai lielā apmērā. Vainīgajam par to var draudēt cietumsods līdz desmit gadiem.

Rīgas Centra rajona tiesa svētdien aizturētajam Igaunijas iedzīvotājam piemērojusi apcietinājumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.