Ielās traumus guvuši desmit cilvēki, apsaldējušies četri

Aizvadītās diennakts laikā apsaldējumus guvuši četri cilvēki, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule. Savukārt ielās traumas guvuši desmit cilvēki, lielākoties Rīgā.

Rīgā un Rīgas reģionā ielās astoņi cilvēki lauzuši rokas un kājas, divi guvuši ribu lūzumus, bet viens smadzeņu satricinājumu. Slimnīcā ar kājas lūzumu nonākušas arī Balvu un Rēzeknes iedzīvotājas.

Preiļos ar apsaldētām pēdām slimnīcā ārstējas 21 gadu vecs vīrietis, kurš pēc svinībām, uz mājām devās zeķēs. Savukārt Madonā kāds 46 gadus vecs vīrietis pēc svinībām nav ticis līdz mājām un pakritis sniegā, apsaldējot rokas un kājas. Rokas apsaldējis aizvadītajā diennaktī arī kāds vīrietis Rīgā un Salaspilī.

Seši cilvēki nonākuši slimnīcā, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišana. Pieci no tiem ir rīdzinieki. Visi seši ir vīrieši vecumā no 35 līdz 63 gadiem, visi bija alkohola reibumā, norādīja NMPD pārstāve.

Slimnīcā sestdien nonākuši divi slēpotāji. Lietuvas iedzīvotājs guvis plaukstas traumu Žagarkalnā, bet Mežkalnā kāda sieviete traumējusi kāju.

Saskaņā ar NMPD informāciju, Vestienas pagastā ar sniega motociklu braukuši divi jauni vīrieši un sadūrušies ar auto. Abi 26 gadus vecie vīrieši, no kuriem viens guvis iegurņa kaula lūzumu, bet otrs ciskas kaula lūzumu, nonākuši slimnīcā.

Savukārt Latgalē kāds gadu vecs puika ievietots slimnīcā pēc kāju apdegumiem, piekļūstot krāsas šķīdinātāja pudelei.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais