No latviešiem "Sarmas rallijā" ātrākais Andis Neikšāns

© Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Noslēgušies seši rallija ''Sarma 2011'' ātrumposmi, pēc kuriem vadībā atrodas igauņu pilots Georgs Gross. Otrajā vietā ir Ots Tanaks, bet trešais - Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Vakar vakarā Alūksnes apkārtnē tika aizvadīti pirmie divi rallija ''Sarma 2011'' nakts ātrumposmi, pēc kuriem vadībā izvirzījās igaunis Ots Tanaks. Piecas sekundes viņam zaudēja Georgs Gross, bet 26 sekundes – A.Neikšāns/Dzirkals.

Šodien pilotiem ir jāaizvada seši posmi, no kuriem pirmie četri ir aizvadīti. Trešajā dopā ātrāko laiku uzrādīja Gross, kurš par piecām sekundēm apsteidza A.Neikšānu, bet par sešām – Tanaku. Jāatzīmē, ka ceturto vietu no sestās šajā posmā šķīra tikai 0,38 sekundes. Arī ceturtajā dopā ātrākais bija Gross, bet šoreiz aiz viņa finišēja Tanaks. Trešais palika M.Neikšāns, ceturtais Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, bet piektie – A.Neikšāns/Dzirkals.

Pēc servisa parka pilotiem bija atkārtoti jāveic šie divi ātrumposmi. Arī šoreiz piektajā posmā ātrākais bija Gross, bet trešais - Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ("Mitsubishi Lancer WRC"), kuri ar katru posmu brauca arvien ātrāk. Neveiksmīgi šis dops beidzās Mārim Neikšānam, kurš, acīmredzot, pieļāva kādu kļūdu, jo līderim tika zaudētas 40 sekundes. Arī kopvērtējumā Māris no ceturtās vietas absolūti atkrita uz astoto pozīciju. Par pārsteigumu parūpējusies Jāņa Kārkliņa/Reiņa Pozņaka ekipāža, kura pēc piektā dopa ir pārliecinoši ātrākā 2WD klasē. Atgādināsim, ka 2008. gadā Kārkliņš piedzīvoja ļoti smagu avāriju rallijā "Cēsis 2008". Jāatzīmē, ka pēc piektā posma rezultātu tabulā vairs neparādās Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, kuri, acīmredzot, ir izstājušies.

Sestajā dopā pirmās divas vietas nemainījās – Gross un Tanaks. Trešajā un ceturtajā vietā ierindojās abas ''LMT rallija komandas ekipāžas – trešais Māris, ceturtais Andis. Neveiksmīgi šis ātrumposms beidzās Aivim Eglem/Mārtiņam Jerumam un Kisielam/Ronim, kuri līderiem zaudēja vairāk par divām minūtēm (Egles ekipāža zaudēja gandrīz trīs minūtes).

Svarīgākais