Bērnu slimnīcas jaunajā korpusā vēl pilnībā nav izpildītas ugunsdrošības prasības

Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS) joprojām nav izdevies pilnībā izpildīt visas ugunsdrošības prasības, lai uz jauno daudzfunkcionālo korpusu varētu pārcelt operāciju un intensīvās terapijas bloku, aģentūra BNS uzzināja slimnīcā.

"Saskaņā ar ugunsdzēsēju izvirzītajām prasībām vairākas daudzfunkcionālā korpusa telpu grupas nav nododamas ekspluatācijā līdz brīdim, kamēr nebūs izpildītas izvirzītās prasības," aģentūrai BNS atzina BKUS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andis Lācis.

Neatbilstības konstatētas nevis jaunajā korpusā, bet tam pieguļošajā deviņstāvu ēkā, kas celta padomju gados un pēc daudzfunkcionālā korpusa izbūves vairs neatbilst ugunsdzēsēju noteiktajām prasībām, paskaidroja BKUS Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece. Taču, ņemot vērā, ka jaunais korpuss savienots ar veco ēku, ugunsdzēsēji to uztver kā vienotu objektu. BKUS lēš, ka ugunsdrošības prasību izpildei vecajā korpusā jāierīko vai jānomaina aptuveni 45 durvis.

Decembrī BKUS vadība prognozēja, ka remontdarbus ugunsdrošības prasību izpildei varētu pabeigt tuvāko divu mēnešu laikā, taču līdz februāra vidum vēl nav izdevies noslēgt līgumu ar remonta veicējiem. Lācis norādīja, ka ugunsdrošības prasību izpildei jaunajā korpusā organizēta iepirkuma procedūra, lai izvēlētos nepieciešamo darbu veicēju. Saskaņā ar likumā noteikto kārtību publiski izsludināts iepirkuma priekšmets un aptuvenais finansējums, taču noteiktajā laikā konkurss beidzies bez rezultāta - nebija pieteicies neviens pretendents.

Pēc tam organizēta atkārtota iepirkuma procedūra, kas beigusies 26.janvārī, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Slimnīcā pavēstīja, ka šajā reizē saņemti vairāki piedāvājumi, kas izvērtēti, un pieprasīta papildu dokumentācija no pretendentiem pirms līguma slēgšanas.

Namniece paskaidroja - ja potenciālais uzvarētājs likumā noteiktajā laikā iesniegs nepieciešamās izziņas, jau nākamajā nedēļā varētu noslēgt līgumu. Saskaņā ar IUB publicēto informāciju tā izpildes laiks ir divi mēneši. Kolīdz vecajā korpusā būs saliktas visas ugunsdrošības prasību izpildei nepieciešamās durvis, ekspluatācijā varēs nodot arī pēdējās daudzfunkcionālā korpusa telpu grupas.

Jau ziņots, ka pirmās divas no kopumā četrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa kārtām ekspluatācijā tika nodotas 2009.gada oktobrī, ļaujot uz jaunās ēkas pirmo un otro stāvu pārcelt diagnostikas, laboratorijas, bibliotēkas, ēdināšanas un citas telpas, taču pašlaik savu rindu vēl nav sagaidījis intensīvās terapijas un operāciju bloks, kura pārcelšanai vēl jāizpilda atsevišķas ugunsdrošības prasības.

BKUS daudzfunkcionālais korpuss pašlaik nodrošina vairāk nekā 1000 plānveida pacientu uzņemšanu mēnesī, veic vizuālo diagnostiku vairāk nekā 3000 pacientu mēnesī, kā arī nodrošina mēnesī vidēji 30 tūkstošus laboratorisko pakalpojumu gan ambulatori, gan stacionārā esošajiem pacientiem.

Svarīgākais