Izvērtē informācijas noplūdi KNAB birojā saistībā ar draudiem Strīķei

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtē ziņu publiskošanu saistībā ar apdraudējumu KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Valsts policijai aģentūrai BNS nekādus komentārus par Strīķei izteiktajiem draudiem joprojām atteicās sniegt.

Plašākus komentārus KNAB pārstāve Ieva Karlsberga nesniedza, tostarp, to vai Strīķe vispār nāk uz darbu. Pati Strīķe nav sasniedzama. Ja vēl nedēļas sākumā viņas tālrunis bija ieslēgts, tad šobrīd tā vairs nav, pārliecinājās aģentūra BNS.

KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis šonedēļ Latvijas radio norādīja, ka amatpersona, kas nopludinājusi ziņas par Strīķei izteiktajiem draudiem, visticamāk, rīkojusies nelikumīgi. "Viņš rīkojies, visdrīzāk, nelikumīgi. Ja kādai amatpersonai ir šāda informācija saistībā ar dienesta pienākumu pildīšanu, tad nekādā gadījumā šādu informāciju izpaust viņam nav tiesību. Es ceru, ka šajā gadījumā šo aspektu vērtēs tiesībsargājošās iestādes," teica KNAB šefs.

Vilnītis pirmdien Latvijas radio paziņoja, ka pats savulaik strādājis dibinot liecinienku aizsardzības dienestu, taču dīvaini, ka šāda informācija nāk no masu medijiem un apgalvojuma formā. Tas nepārprotami traucē visiem tālākiem pasākumiem, kas jāveic attiecībā pret apdraudēto personu, sacīja Vilnītis.

Jau vēstīts, ka Latvijas radio (LR) nesen publiskoja tās rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi. Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanu. Viņš aizturēts par 50 000 eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai. Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

Svarīgākais