Atkāpusies viena no Ādažu novada domes deputātēm

Pēc Finanšu ministrijas (FM) pārstāvju vizītes pašvaldībā no amata atkāpusies Ādažu novada domes deputāte Marika Ģederte, piektdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas “Panorāma”. Deputāte uzskata, ka viņa ir maldināta, un atkāpties vajadzētu arī mēram Normundam Breidakam.

“Priekšsēdētājam vajadzētu, ņemot vērā visus aspektus, pašam atkāpties. Redzu, ka tas nav darba kārtībā. Varbūt, ka mūsu priekšsēdētājs ir cīnītājs, lai izdodas un veicas, bet es nespēju strādāt tādā pašvaldībā, kur es redzu, ka aiz muguras deputātiem tiek darīts kaut kas pavisam cits,” mandāta nolikšanu pamatoja Ģederte.

FM pārstāvji ar pašvaldības deputātiem pārrunāja smago finanšu situāciju, kas izveidojusies pašu deputātu lēmumu dēļ.

2009.gadā Ādažu novada dome lēma izmantot pirmpirkuma tiesības par vērienīgas ēkas “Gaujas centrs” iegādi, kas saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sniegto informāciju, izmaksātu deviņus miljonus eiro. Līgums vēlāk tika apturēts, nevis lauzts, tādēļ pašvaldības ilgtermiņa saistības par šo darījumu saglabājas.

FM pārstāvji piektdien deputātiem sacīja, ka par nākamo stabilizācijas aizņēmumu, kas varētu būt 470 tūkstoš latu apmērā, lems tikai tad, kad Ādažu novada dome būs radusi risinājumu uzņemtajām ilgtermiņa saistībām.

Svarīgākais