Ķīlis: lēmumu pieņemšanu kavē arī nesakārtotība “Vienotībā”

© Rūta Kalmuka F64

Valsts prezidenta pārziņā izveidotās Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) vadītājs Roberts Ķīlis ir drīzāk vīlies par Valda Dombrovska ("Vienotība") valdības simts dienu veikumu, jo bija gaidījis, ka valdība paveiks ko nozīmīgu.

Intervijā "Latvijas Radio" viņš teica, ka pēc politisko partiju apvienības “Vienotība” uzvaras vēlēšanās vēlētāju gaidas ir bijušas lielas, taču tās nav piepildītas.

“Neesam redzējuši valdības skatījumu par reformām būtiskās jomās. Zaudēts ir arī tajā ziņā, ka iedzīvotājiem nav izskaidrots, kāpēc jāgriež 50 miljoni, kāds sakars tam ar manu dzīvi. Iznāk tā – viņi ņemas, bet iedzīvotāji līdz galam nesaprot. Pirmajās simts dienās nav bijis aktīva piedāvājuma, tas ir vilšanās pamatā,” intervijā "Latvijas Radio" sacīja SAK vadītājs.

Viņš uzskata, ka “Vienotība” nespēj aktīvi rīkoties, pašlaik to veido trīs partijas, kas vēl nav apvienojušās vienā politiskā spēkā. Tas ir nekonsolidētas organizācijas jautājums, atzina Ķīlis.

“Kad jāpiedāvā skarbi risinājumi, bet mājās nav kārtības, ir nesakārtotība, neizpratne, iespējams, vairāki strāvojumi, tas ir ārkārtīgi grūti. Daudz uzmanības aiziet, lai iekšējās lietas kārtotu, mazāk laika paliek domāt par stratēģiskām lietām. Nav pārdomātas, koordinētas domas un rīcības,” paskaidroja Ķīlis.