Energoapgāde traucēta vairākiem tūkstošiem "Latvenergo" klientu [papildināta]

Traucēta energoapgāde otrdienas vakarpusē ir vairākiem tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu Latvijas centrālajā reģionā, aģentūrai BNS pastāstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš stāstīja, ka lielākie traucējumi vidsprieguma līnijās un pieteiktie bojājumi zemspriegumā ir reģistrēti "Sadales tīkls" Ziemeļaustrumu un Centrālajā reģionā. Centrālajā reģionā traucējumi ir Juglā, Ķekavā, Ogrē un Siguldā, savukārt Ziemeļaustrumu reģionā - Aizkraukles pusē, Alūksnē, Balvos. Ziemeļu reģionā traucējumi elektroapgādē ir Limbažu - Alojas rajonā 105 klientiem.

Bojājumu lokalizēšanā un novēršanā strādā "Sadales tīkls" operatīvās izbraukuma brigādes un arī uzņēmuma remontu celtniecības dienesta personāls. "Latvenergo" aicina iedzīvotājus ievērot maksimālus drošības pasākumus un netuvoties elektrolīnijām, kurās redzami pārrauti vadi vai sasvērušies balsti, bet ziņot "Latvenergo" vai arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Otrdien rīta pusē stiprā vēja dēļ traucēta energoapgāde bija vietām Latvijas rietumos un austrumos, un dienas laikā bojājumus šajos reģinos izdevās novērst, savukārt klāt nāca bojājumi valsts centrālajā daļā. Siksnis informēja, ka dienas laikā elektroenerģijas piegāde bija traucēta aptuveni pieciem līdz desmit tūkstošiem "Latvenergo" klientu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais