VUGD saņēmis 12 izsaukumus par vēja lauztiem kokiem un bojātiem jumtiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien devies uz 12 izsaukumiem saistībā ar spēcīgā vēja lauztiem kokiem un norautiem jumta pārsegumiem, ziņu aģentūru BNS informēja VUGD pārstāve Inga Vetere. Cilvēki nav cietuši.

Vetere informē, ka lielākoties lauzti koki, kas sakrituši uz brauktuvēm, visvairāk koki lūzuši Rīgā. Galvaspilsētā arī trīs ēkām daļēji norauti jumti

Savukārt Liepājā vēja lauzts bērzs uzkritis uz kādas dzīvojamās mājas jumta.

VUGD pārstāve sacīja, ka rīdzinieki pagaidām glābējiem nav ziņojuši par ūdens līmeņa celšanos. Jau ziņots, ka otrdienas pēcpusdienā spēcīgā ziemeļrietumu vēja dēļ ūdens līmenis Daugavā pie Andrejostas sasniedzis 125 centimetru atzīmi virs noteiktā nulles līmeņa, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ūdens līmenis tikai par 15 centimetriem atpalicis no robežas, kad sāk applūst piekrastes zona. Pievakarē ūdens līmenis gan sācis kristies un īsi pirms plkst.19 bija 118 centimetri.

Arī vējš Rīgā sāk pierimt. Daugavgrīvā vēlā pēcpusdienā fiksētas 25 metrus sekundē stipras brāzmas, bet nu tās vairs nepārsniedz 21 metru sekundē, savukārt pilsētas centrā bija 20 metru sekundē spēcīgs vējš, taču nu jau tas ir rāmāks.

Citviet valsts austrumos tuvākajās stundās stiprs vējš vēl saglabāsies un pat nedaudz pieņemsies spēkā.