Valsts kontroliere neredz iespēju tālāk skatīt noteikumus par ballītēm ministrijās

Valsts sliktās ekonomiskās situācijas dēļ Valsts kontrole neatbalstīs tālāku noteikumu projekta virzību, kas regulēs, kā rīkojami pasākumi un ballītes valsts iestādēs un cik tam drīkstēs tērēt.

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba aģentūrai BNS pastāstīja, ka ekonomiskajā situācijā, kad valdībai ir jālemj par būtiskiem budžeta izdevumu samazinājumiem, kas skar sabiedrībai nozīmīgas un jutīgas jomas, nav atbalstāma Ministru kabineta noteikumu projekta virzība, paredzot valsts un pašvaldību institūcijām izdevumus kolektīvo pasākumu organizēšanai.

Sudraba plašākus komentārus par jaunpiedāvāto kārtību pēc būtības nesniedza, jo šis noteikumu projekts netiks atbalstīts tālākai virzībai.

Ja šī projekta izskatīšanu atliks arī šoreiz, tā jau būs otrā reize, kad to neizdodas pieņemt. Valsts ekonomiskās situācijas dēļ valdība arī pirms gada nepieņēma kārtību, kas regulē pasākumu organizēšanu ministrijās un citās valsts iestādēs. Tagad Valsts kanceleja izstrādājusi jaunu kārtību, kādā tiek nodrošināta kolektīvo pasākumu organizēšana un finansēšana valsts pārvaldes institūcijās. Tā izsludināta Valsts sekretāru sanāksmē, un pašlaik tiek gaidīti ministriju un citu iestāžu atzinumi.

Dokumentā teikts, ka valsts un pašvaldību budžeta līdzekļus atļauts izlietot šādām ar pasākuma nodrošināšanu saistītām aktivitātēm: pieaicināto speciālistu atlīdzība, izdevumi mākslinieciskās programmas un pasākuma vadītāja nodrošināšanai, inventāra, iekārtu un telpu īre, transporta izdevumi, izdevumi naktsmītņu apmaksai, izdevumi ēdināšanai un bezalkoholisko dzērienu iegādei, apbalvojumi, balvas un ziedi, kā arī citiem izdevumiem, kas nepārsniedz 50 latu vienam pasākumam.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais