Teju 90 riteņbraucēju reģistrējuši velosipēdus CSDD

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) brīvprātīgi velosipēdus pašlaik ir reģistrējuši teju 90 pedāļu minēju, informē CSDD pārstāve Agnese Kleinberga.

Taču lielāka aktivitāte tiek prognozēta pavasarī, kad iestāsies siltāks laiks.

Brīvprātīgu velosipēdu reģistrāciju CSDD sāka decembrī. “Patlaban grūti objektīvi novērtēt, vai šis skaits ir liels vai mazs. Domājams, ka reālā situācija būs redzama, kad cilvēki atkal aktīvi sāks pārvietoties ar velosipēdu - aprīlī, maijā -, un tad arī viņiem būs reāla vajadzība savus velosipēdus piereģistrēt,” komentēja CSDD pārstāve.

Reģistrs izveidots, lai vieglāk identificētu velosipēdu zādzības gadījumā, pasargātu pircēju no zagta velosipēda iegādes, kā arī sniegtu priekšstatu par velosipēdu lietotāju aptuveno skaitu valstī. CSDD cer kļūt par vienīgo oficiālo reģistru.

Šogad janvārī Rīgā policijai ziņots par 21 nozagtu velosipēdu, bet pērn - par 1407, liecina Valsts policijas Rīgas reģiona policijas pārvaldes dati.

Policija ar šo datubāzi saista lielas cerības. Problēma līdz šim ir bijusi ar zagtu riteņu atpazīšanu. Piemēram, tiekot aizturēts aizdomīgs cilvēks, kurš stumj divus riteņus, bet nav iespējams pierādīt, ka velosipēdi ir zagti. Savukārt turpmāk policists varēs operatīvi pārbaudīt riteņa rāmja numuru, ja riteņbraucēji reģistrēs datus, pastāstīja pārvaldes pārstāve Sigita Pildava.

Pēc viņas teiktā, arī riteņu īpašniekus tas varētu izglītot, jo nereti iesniegumā policijai minēts - nozagts sarkans ritenis

Svarīgākais