Saeimas deputātus iepazīstinās ar glābējsilīšu projektu

© f64

Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas deputāti otrdien iepazīsies ar glābējsilīšu jeb "Baby Box" projektu, kura ietvaros Daugavpils slimnīcā nesen atklāta trešā glābējsilīte, kur māmiņas var atstāt savus jaundzimušos, ja nolēmušas no viņiem atteikties.

Apakškomisijas vadītāja Dace Reinika (Zaļo un zemnieku savienība) sacīja, ka pati pirms nedēļas piedalījusies glābējsilītes atklāšanā Daugavpilī un vēlas arī pārējos deputātus tuvāk iepazīstināt ar projekta būtību, mērķi un turpmāko attīstību.

"Īstenojot projektu, tiek pildīta nozīmīga misija - izglābt un dot iespēju dzīvot kaut vienam mums nezināmu iemeslu dēļ negribētam bērnam," paskaidroja D. Reinika.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas sanāksmē otrdien aicināti piedalīties Veselības ministrijas (VM) pārstāvji, kā arī glābējsilīšu projekta īstenotāja Latvijā Laura Zvirbule no sabiedrisko attiecību aģentūras "Divi gani".

Jau ziņots, ka 28.janvārī Daugavpils reģionālajā slimnīcā atklāta trešā glābējsilīte Latvijā. Daugavpils "Baby Box" izveide seko glābējsilītēm Rīgā un Liepājā, kas sāka darboties attiecīgi 2009.gada septembrī un 2010.gada oktobrī. Līdz šim glābējsilītēs ievietoti septiņi mazuļi – seši Rīgā un viens Liepājā. Viņiem visiem veiksmīgi atrastas audžuģimenes.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais