Noskaidroti labākie 1. Zemessardzes novada šāvēji

Dobelē sestdien norisinājušās 2011. gada Jaungada kausa sacensības ložu šaušanā, kurā pirmo vietu izcīnījusi Zemessardzes 51.kājnieku bataljona štāba komanda, informē Zemessardze (ZS).

Zemessargi un karavīri sacentās šaušanā ar triecienšautenēm "AK- 4" 100 metru distancē no dažādiem stāvokļiem - guļus, no ceļa un stāvus.

No 1. Zemessardzes novada piedalījās astoņas komandas, kopumā vairāk nekā 30 zemessargi un 16 karavīri. Šaušanas prasmes tika vērtētas ne vien komandās, bet tika ņemti vērā arī katra dalībnieka individuālie rādītāji.

Komandu vērtējumā ar triecienšautenēm 100 metru distancē godpilno 1. vietu izcīnīja Zemessardzes 51. kājnieku bataljona (ZS 51.KB) štāba komanda, 2.vietu - ZS 51.KB 3.rotas komanda, savukārt, 3.vietā ierindojās ZS 52.KB komandas dalībnieki. Individuālajā kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja ZS 52.KB majors Ivo Vereskuns, 2.vietu - ZS 51.KB 3.rotas vecākais zemessargs Igors Strautmanis un 3.vietu - ZS 51.KB štāba un apgādes rotas štāba virsseržants Andris Sāvičs.

Sacensību laikā tika noskaidroti arī 1.Zemessardzes novada vienību komandieru prasmes šaušanā ar pistolēm "SIG- P210", kur godpilno 1.vietu izcīnīja ZS 52.KB komandieris majors Andris Kniploks, 2.vietu - ZS 45.nodrošinājuma bataljona komandiera vietas izpildītājs kapteinis Mareks Jansons un 3.vietu - ZS 51.KB komandieris pulkvežleitnants Ansis Strazdiņš.

Šādas sacensības ir lielisks veids, kā veicināt šaušanas sporta attīstību, kā arī noskaidrot labākās vienības šaušanas sportā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais