Kots: Dombura vadītā raidījuma regulārajiem viesiem tas kļuvis par sabiedrisko attiecību platformu

Jānis Domburs © Rūta Kalmuka F64

Žurnālista Jāņa Dombura vadītajam raidījumam "Kas notiek Latvijā?" būtu jāmainās, citādi tas ne tikai vairs īsti nesniedz atbildi uz paša uzdoto jautājumu, bet nereti jau kļūst par tā dalībnieku sabiedrisko attiecību platformu.

Šādu pārliecību pauž Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots, norādot, ka līgums ar J. Domburu LTV noslēgts līdz jūnija beigām, tāpēc februārī būtu jāsākas sarunām par tā pārslēgšanu.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgi vēl LTV varēs skatīties J. Dombura veidoto raidījumu, E. Kots piebilda, ka vispirms jāsaprot, kādi ir raidījuma autora plāni, bet, "protams, ka, izmantojot šo brīdi, kad līgums beidzas, būtu jābūt sarunām".

Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, LTV vadītājs pieļāva, ka sarunas par līguma pārslēgšanu ar J. Domburu atkal būs vētrainas un tajās varētu būt iesaistīta arī publiskā telpa. Savukārt uz jautājumu, cik, viņaprāt, ilgtspējīgs pašreizējā formātā J. Dombura raidījums ir un vai tam nav pienācis laiks mainīties gan vizuāli, gan satura un analīzes ziņā, LTV ģenerāldirektors atzina - raidījumam būtu jāmainās, jo tas jau ļoti ilgstoši uzdod jautājumu "Kas notiek Latvijā?", vairs īsti nesniedzot atbildi uz to.

"Vai raidījums visā šajā laikā ir arī sniedzis atbildi? Tas ir tas lielākais jautājums, par kuru man liekas būtu jāsāk arī raidījuma veidotājiem runāt. Man šķiet, ka šis formāts vairs nesniedz būtisko atbildi par to, kas notiek Latvijā," minēja E. Kots.

"Manuprāt, tur arī nav tikai paša autora vaina. Dalībnieki, kas ir pieraduši iet uz šo raidījumu, to jau izmanto kā savu sabiedrisko attiecību platformu. Var redzēt, ka raidījumu vadītājam reizēm ir ļoti sarežģīti viesus, kas ir ienākuši studijā, dabūt noteiktajā tēmā. Beigu beigās sanāk tā, ka raidījums ir kļuvis par tādu kā izstādi," situāciju raksturoja LTV vadītājs.

"Tā ir mana pārliecība, mana izjūta, un es domāju, ka par to arī būs jārunā," viņš piebilda.

Svarīgākais