Saeimas deputāti spriedīs par smēķēšanas ierobežojumiem

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien plāno spriest par Tabakas uzraudzības valsts programmas realizāciju un plānotajiem pasākumiem turpmākai smēķēšanas ierobežošanai.

Sabiedrības veselības apakškomisijas vadītājs Vitālijs Orlovs ("Saskaņas centrs") uzskata, ka skatīt šo jautājumu deputātus pamudinājusi Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītāja Pētera Apiņa pērnā gada nogalē nosūtītā vēstule visiem tautas kalpiem par nepieciešamību pieņemt stingrākus mērus smēķēšanas ierobežošanā. V. Orlovs norādīja, ka viņš vēlētos šo jautājumu aktualizēt arī jaunajā Saeimas sasaukumā.

Sēdē apspriedīs gan LĀB piedāvātās likumu izmaiņas, gan arī iztaujās komisijas smēķējošos deputātus. V. Orlovs gan piebilda, ka nelolo lielas cerības, ka visi deputāti šo netikumu atmetīs, tādēļ vairāk vēlētos uzrunāt jauniešus un likt viņiem aizdomāties par smēķēšanas kaitīgumu.

Apakškomisijas sēdē uzaicināti piedalīties Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas, Tabakas un alkohola kontroles Latvijas nacionālās koalīcijas un LĀB pārstāvji.

Svarīgākais