Atņem 20 tūkstošus nelegālu cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki trešdien uz Krievijas robežas konstatēja divus gadījumus, kad Latvijas pilsoņi savās automašīnās mēģināja ievest 20 tūkstošus nelegālu cigarešu, kā arī alkoholu, aģentūru BNS informēja VID komunikācijas daļā.

Trešdienas naktī Grebņevas muitas kontroles punktā tikai aizturēts 33 gadus vecs autovadītājs Latvijas pilonis, kurš savās personīgajās mantās un zem drēbēm bija paslēpis 7060 "More" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Savukārt dažas stundas vēlāk tika notverts 43 gadus vecs Latvijas pilsonis, kurš zem automašīnas sēdekļiem bija paslēpis 12 940 "Kiss", "Prima Nevo", "Bond", "More" un citu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, bet rezerves riepas nodalījumā noslēpis astoņpadsmit 0,5 litru tilpuma pudeles degvīna "Belaja Berjoza".

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Atsavinātās cigaretes un alkohols novietoti muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, bet aizturētā automašīna - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais