Nespēj ievēlēt sabiedrisko mediju konsultantu priekšsēdi

Pēc neveiksmīgajām sabiedrisko mediju konsultatīvās padomes vadītāja vēlēšanām Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēma mainīt jaunās organizācijas nolikumu, aģentūra BNS uzzināja NEPLP.

NEPLP precizēja Sabiedriskās konsultatīvās padomes (SKP) priekšsēdētāja iecelšanas kārtību, kā arī palielināja vadības grupas locekļu skaitu.

Par nolikuma maiņu padome nolēma spriest pēc tam, kad trešdien 43 cilvēku plašajā jaunās padomes sēdē organizācijas vadītāju nekādi neizdevās ievēlēt, jo saskaņā ar iepriekš spēkā esošo nolikumu tam bija nepieciešams absolūts balsu vairākums, kas nozīmē, ka kandidatūra bija jāatbalsta 22 cilvēkiem. Tagad noteikts – ja pirmajā kārtā neviens kandidāts negūst absolūto balsu vairākumu, otrajā kārtā par uzvarētāju pasludina pretendentu, kuru atbalsta vairākums klātesošo.

Par vienu cilvēku nolemts arī palielināt vadības grupu, tādējādi tajā darbosies septiņi cilvēki. Paredzēts, ka vadības grupā būs cilvēki no dažādām jomām, piemēram, kultūras, zinātnes, cilvēktiesību aizstāvjiem utt.

Jau ziņots, ka trešdien pēc vairākkārtējiem balsojumiem absolūto vairākumu neieguva neviens no diviem palikušajiem SKP vadītāja amata kandidātiem – ne Rasma Pīpiķe no “Pilsoniskās alianses”, ne Alvis Pauliņš no Latvijas Sociologu asociācijas. Vairāki izvirzītie atsauca savas kandidatūras, jo nevēlējās ieņemt vadītāja amatu.

SKP izveidota pirmo reizi, lai pēc iespējas plašāku cilvēku loku iesaistītu nacionālā pasūtījuma Latvijas Radio un Latvijas Televīzijā veidošanā. Starp 43 SKP pārstāvjiem ir dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas pārstāv pašvaldības, cilvēkus ar īpašām vajadzībām, studentus, mediķus, žurnālistus, sociologus, lauku sievietes, pedagogus, kinoļaudis, antropologus un vēl citas sabiedrības grupas