Pabriks: tūrisma kompānijas rīkojas bezatbildīgi, turpinot sūtīt tūristus uz Ēģiptes kūrortiem

Tūrisma kompānijas, turpinot sūtīt Latvijas tūristus uz Ēģiptes kūrortiem, rīkojas bezatbildīgi, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība").

Viņš aģentūrai BNS norādīja, ka pašreizējā situācija Ēģiptē ir "force majeure " jeb "nepārvarama vara", tādēļ, apzinoties šo situāciju, tūrisma kompānijas, "dzenoties pēc lieka latiņa", rīkojas bezatbildīgi.

Ministrs aicina iedzīvotājus tomēr nedoties uz Ēģipti, jo situācija kūrortos var strauji mainīties. "Pašlaik Šarmelšeihā viss ir kārtībā, bet var nebūt labi rīt," piebilda Pabriks.

Viņaprāt, tūrisma kompānijām būtu jāatdod cilvēkiem atpakaļ par ceļazīmi samaksātā nauda vai arī jāpārceļ ceļojums uz citu laiku.

Jau vēstīts, ka tūrisma operators "Tez Tour" pašreizējo situāciju Ēģiptes kūrortos raksturo kā mierīgu un evakuēt tūristus neplāno, aģentūrai BNS sacīja tūrisma operatora "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Ja tomēr tiks saņemtas ziņas, ka nemieri varētu skart tūristu kūrortu pilsētas, "Tez Tour" uzreiz norīkos lidmašīnas uz Ēģipti un dienas laikā visi tūristi tiktu evakuēti.

Savukārt Latvijas vēstnieks Ēģiptē Māris Selga aģentūru BNS informēja, ka, par spīti Ārlietu ministrijas aicinājumam rūpīgi izvērtēt došanos uz Ēģipti, svētdien Ēģiptē atlidojusi pilna čārtera lidmašīna ar tūristiem no Latvijas.

Ēģiptes kūrortos Šarmelšeihā un Hurgadā patlaban atrodas aptuveni 600 tūristu no Latvijas.

Svarīgākais