Pēc Mārtiņa Freimaņa nāves izpērk viņa ierakstus

© Raitis Plauks, f64

Pēc mūziķa Mārtiņa Freimaņa pāragrās nāves Latvijas mūzikas veikalos pieaudzis pieprasījums pēc viņa radītās mūzikas.

Veikalā "Randoms" nra.lv pastāstīja, ka klienti katru dienu nopērk kādu Mārtiņa Freimaņa albumu, taču precīzu skaitli, par cik ir palielinājies apgrozījums, nevar pateikt. Pārsvarā tiek pirktas izlases.

Arī mūzikas ierakstu veikalā "Upe" Mārtiņa Freimaņa un Tumsas albumi ir pieprasīti un to pārdošanas apjomi palielinājušies. Šobrīd veikalā visi viņa albumi ir izpārdoti.

Uzņēmums "Mikrofona ieraksti" vēl nav apkopojuši informāciju un nevar konkrēti pateikt, vai interneta veikalā doremi.lv pārdoto albumu skaits ir palielinājies.

Savukārt uzņēmums uzvelckreklu.lv stāsta, ka ir bijusi ideja par Mārtiņa Freimaņa sejas vai tekstu iespējamo drukāšanu uz krekliem, taču ētikas un cieņas dēļ tā netika realizēta. Neviens no klientiem arī pagaidām nav vēlējies ko tādu uzdrukāt.

Mūziķis Mārtiņš Freimanis nomira naktī uz ceturtdienu Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais