Par savām saistībām Kredītu reģistrā deviņos mēnešos interesējušies 1718 iedzīvotāji

Latvijas Banka pagājušā gada deviņos mēnešos apkalpojusi 1718 personas, kuras vēlējās saņemt pārskatus par savām saistībām Kredītu reģistrā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Tostarp 2010.gada pirmajā ceturksnī Latvijas Bankā 616 personas interesējās par savām saistībām Kredītu reģistrā, otrajā ceturksnī - 507 personas, bet trešajā ceturksnī - 595 personas.

Latvijas Bankā arī atzina, ka laika posmā no 2010.gada 1.jūlija līdz 30.septembrim Latvijas Banka saņēma vienu personas iesniegumu par dalībnieka nepamatoti veiktu Kredītu reģistrā esošo ziņu pieprasījumu un pašlaik turpinās iesnieguma izskatīšana.

Savukārt Kredītu reģistra dalībnieki no 2010.gada 1.jūlija līdz 30.septembrim veikuši 4 153 378 pieprasījumus, tostarp 94,6% pieprasījumu veikušas bankas, 5,3% - saistītās komercsabiedrības un 0,1% - krājaizdevu sabiedrības un apdrošinātāji.

Septembra beigās Kredītu reģistrā bija 95 dalībnieki, to vidū 24 bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, 26 komercsabiedrības, kuras sniedz ar kredītrisku saistītus finanšu pakalpojumus un kurām ir ciešas attiecības ar banku (saistītās komercsabiedrības), četri apdrošinātāji un 36 krājaizdevu sabiedrības. Pērn 1.augustā par Kredītu reģistra dalībnieku kļuva banka "Citadele", bet 31.augustā - "InCredit Group".

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais