Ievainotos Jēkabpils uzbrucējus turpina ārstēt Rīgas slimnīcās

Trīs Jēkabpils apšaudē ievainotie uzbrucēji ir pārvesti uz Rīgu un ievietoti Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS), Rīgas 2.slimnīcā un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

TOS ar pleca traumu ievietotā uzbrucēja veselības stāvoklis ir apmierinošs, pastāstīja slimnīcas medicīnas direktors Ivars Ūpis. Cietušajam ir šauts lūzums, ko nolemts pirmdien operēt. Viņš slimnīcā atrodas pastāvīgā apsardzes uzraudzībā, un jau piektdien no rīta ar viņu runājuši policijas darbinieki.

Rīgas 2.slimnīcā ievietots uzbrucējs ar šautu brūci augšstilbā, viņu patlaban apskata ārsti, informēja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Petronis. Par ievainotā tālāko ārstēšanos tiks nolemts piektdienas laikā. Pacients ar rokudzelžiem pieķēdēts pie gultas, un viņu uzrauga apsargi.

Savukārt ievainotais ar žokļa traumu, kurš no Jēkabpils slimnīcas tika pārvests uz Stradiņa slimnīcas reanimāciju, piektdien pārvietots uz slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru Dzirciema ielā, norādīja slimnīcas pārstāve Ieva Stibe. Centra vadītājs Andis Paeglītis apstiprināja, ka pacients nogādāts nodaļā, taču sīkākus komentārus par viņa stāvokli pagaidām atturējās sniegt.

Stradiņa slimnīcas reanimācijā joprojām atrodas policists, kurš piedalījās uzbrucēju aizturēšanā un tika sašauts kaklā. Asinsvadu ķirurgi viņu trešdien operējuši, un pacienta stāvoklis pašlaik stabilizējas, informēja Stibe.

Jau vēstīts, ka Jēkabpilī otrdien pēc spēļu zāles aplaupīšanas izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts viens, bet ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa" - Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi - brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi - savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.