Freimaņa slavenajai kucītei Pepei atrastas jaunas mājas

© f64

Mūžībā aizgājušā mūziķa un komponista Mārtiņa Freimaņa slavenajai suņu meitenei Pepei atrastas jaunas mājas.

Freimaņa tuva draudzene Maija Kalniņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Pepe kopā ar abiem Mārtiņa kaķiem turpmāk dzīvos laukos pie mūziķim pazīstamiem cilvēkiem. Jauns saimnieks gan vēl jāatrod Freimaņa samam.

Pepi Freimanis savulaik paņēmis no patversmes, un suņuks drīz vien kļuva tikpat pazīstams kā viņa saimnieks, jo mūziķis to bieži vien ņēma līdzi, izejot sabiedrībā.

Pepei veltīts arī grupas "Tumsa" sestais studijas albums "Suns".

Jau vēstīts, ka Freimanis ceturtdienas naktī mira gripas izraisīto komplikāciju dēļ 33 gadu vecumā.

Mūziķis dzimis 1977.gada 7.februārī Liepājā, viņš darbojies arī kā aktieris, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs.

Freimaņa vadītā grupa "Tumsa" laikā kopš 1994.gada izdevusi sešus albumus, pēdējo desmit gadu laikā Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt dziesmu tekstus arī citiem izpildītājiem. 2002.gadā viņš sāka sadarbību ar Lauri Reiniku, kad sarakstīja vārdus viņa komponētajām un izpildītajām dziesmām.

2003.gadā Freimanis kopā ar Reiniku un dziedātāju Yanu Kay izveidoja grupu "F.L.Y.", kas togad ar dziesmu "Hello From Mars" uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet finālkoncertā, kas norisinājās Rīgā, grupa ieguva tikai 24.vietu. Nākamajā gadā Freimanis sāka sadarbību ar grupu "Putnu balle", komponējot viņu dziesmas.

2005.gadā Eirovīzijā ar Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" piedalījās dziedātāji Valters un Kaža, kas konkursā ieguva 5.vietu.

2004.gadā klajā nāca Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei", kurā līdzās dzejoļiem publicēti arī "Tumsas" dziesmu teksti.

Freimanis kopš 1999.gada vairākas sezonas darbojies titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", savukārt 2005.gadā viņš piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst". 2007.gadā viņš debitēja Latvijas Televīzijas seriālā "Neprāta cena".

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais