No amata atstādinātajam Ķuzim uzdod ziņot, kā uzlabos disciplīnu Valsts policijā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (“Vienotība”) pirmdien tiksies ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi, kurš pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī uz dienesta izmeklēšanas laiku ir atstādināts no amata.

Ministre ar Ķuzi vēlas pārrunāt Rīgas reģiona turpmāko darbu un uzklausīt Ķuža redzējumu par disciplīnas uzlabošanu viņa vadītajā pārvaldē, aģentūru BNS informēja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Ķuzis tika atstādināts otrdien, kad atklājās, ka spēļu zāles aplaupīšanā otrdienas rītā Jēkabpilī piedalījās arī divi speciālo uzdevumu bataljona „Alfa” darbinieki. Specvienība atrodas Rīgas reģiona pārvaldes pakļautībā.

Ministre atstādināja arī specvienības „Alfa” komandieri un Pirmās rotas komandieri, kura tiešā pakļautībā atradās divi aizturētie uzbrucēji.

Jau vēstīts, ka otrdienas rītā apšaudē spēļu zālē Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem spēļu zālei Jēkabpilī bija policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.