Kolēģi bojāgājušo policistu raksturo kā sava darba patriotu

© Valsts policija

Otrdien Jēkabpilī bruņotu laupītāju aizturēšanas laikā nošauto Viesītes iecirkņa vecāko inspektoru, kapteini Andri Znotiņu kolēģi raksturo labsirdīgu un izdarīgu cilvēku.

A. Znotiņš ir dzimis 1977.gada 24.novembrī. 2009.gadā Znotiņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju. No 2000. gada līdz 2009.gadam viņš strādājis Jēkabpils rajona policijas pārvaldē, bet no 2009. gada 1.septembra līdz šim brīdim viņš ieņēma amatu Valsts policijas Viesītes iecirknī kā vecākais inspektors.

Dienesta laikā Znotiņam pasniegti divi apbalvojumi.

Viesītes novada domes priekšsēdētājs Juris Līcis stāsta, ka Znotiņš ļoti apzinīgi pildīja dienesta pienākumus, viņš bijis sava darba patriots. Līcis zināja teikt, ka Znotiņš nav bijis precējies un viņam arī nebija bērni.

Kāds darba kolēģis par Andri izsakās šādi: "Darba ziņā viņš bija izdarīgs, vienmēr laicīgi izdarīja kas jāizdara, uzklausīja cilvēkus, sniedza palīdzību. Bija cītīgs, tāpēc vairākas reizes apbalvots gan no Valsts policijas, gan arī no vietējām pašvaldībām. No iecirkņa inspektora, pateicoties savam cītīgajam darbam, bija kļuvis par Viesītes iecirkņa priekšnieku līdz reorganizācijai, kad amatu samazināšanas dēļ atkal sāka pildīt iecirkņa inspektora darbu.

Privātajā dzīvē Andris bija jautrs un dzīvespriecīgs. Nekad neatteica palīdzību ne darba jautājumos, ne privātajos. Nodarbojās ar aktīvo atpūtu - bija izgājis daivinga kursus un aktīvi nodarbojās ar zemūdens niršanu, nira ūdenstilpnēs visā Latvijā. Patika izbraukt dabā, nodarbojās ar makšķerēšanu. Viņam bija mīloša draudzene, kura tagad palikusi viena."

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.