Jēkabpilī sašautajiem policistiem un uzbrucējiem veiktas operācijas, veselības stāvoklis - stabils

Visiem sešiem Jēkabpils apšaudē ievainotajiem policistiem un uzbrucējiem veiktas operācijas, un viņu stāvoklis pagaidām ir stabils, aģentūrai BNS pavēstīja Jēkabpils slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris.

Viņš informēja, ka slimnīcā patlaban atrodas seši apšaudē cietušie - trīs uzbrucēji un trīs vīrieši, kas centās viņus aizturēt. "Bet, protams, mediķiem visi ir pacienti," piebilda Zvīdris.

Visiem sešiem ievainotajiem ir dažāda smaguma šautas brūces kājās, kaklā un sejā. Līdz brīdim, kad ar helikopteru no Rīgas ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās medicīnas daļas speciālisti, Jēkabpils mediķi jau bija paguvuši ķermenī iestrēgušās lodes izņemt, tagad tās atdotas policijai.

Neviens no ievainotajiem nav pārvests uz Rīgu, bet NMPD ķirurgi Jēkabpils slimnīcā veikuši divas operācijas - vienam no uzbrucējiem operēta sašautā seja un žoklis, bet spēļu zāles apsargam veikta nopietna asinsvadu operācija augšstilbam. Viņi arī rūpīgi izmeklēja kaklā un krūškurvī ievainoto. No Rīgas izsauktie speciālisti pašlaik jau devušies mājup, teica Zvīdris.

"Briesmas gan vēl nav īsti garām, jo šautās brūces tiek pieskaitītas pie netīrajām," sacīja slimnīcas vadītājs, gan paužot cerību, ka iekaisumi nesāksies un nebūs vajadzīga jauna iejaukšanās. "Tie tomēr ir jauni, stipri cilvēki."

Trīs cietušie pagaidām atrodas reanimācijā, trīs - slimnīcas ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļā. Uzbrucēji ar rokudzelžiem pieslēgti pie gultas, viņus uzrauga policija.

Sniedzot palīdzību, mediķi konstatējuši, ka bruņuvestes bija arī uzbrucējiem. Zvīdris iepriekš norādīja, ka gūtie ievainojumi liecina - šaujot speciāli tēmēts uz tām ķermeņa daļām, ko bruņuveste nenosedz.

Jēkabpils slimnīcas vadītājs izteica atzinību visiem iesaistītajiem dienestiem - operatīvi izsaukts helikopters, arī Valsts asinsdonoru centra mediķi uzreiz piedāvājuši papildu asins krājumus. "Jēkabpilieši ir ļoti atsaucīgi - gan policisti, gan pārējie," uzsvēra Zvīdris un minēja, ka slimnīcas asins dienests otrdien nostrādājis divas maiņas un turpinās pieņemt donorus arī trešdien.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais