"airBaltic" nav atcēlusi reisus uz Domodedovas lidostu Maskavā

Latvijas aviokompānija "airBaltic" otrdien neplāno atcelt reisus starp Rīgu un Domodedovas lidostu Maskavā, kurā pirmdien, 24.janvārī, nogranda sprādziens, aģentūrai BNS pastāstīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš teica, ka "airBaltic" lidmašīna otrdien no Rīgas uz Domodedovas lidostu pēc saraksta izlido pulksten 12 un pašlaik informācija Domodedovas lidostas interneta mājaslapā liecina, ka lidostā tiek apkalpoti reisi, tādēļ Latvijas aviokompānija paredzēto reisu plāno izpildīt. Savukārt ienākošais reiss no Domodedovas lidostas Rīgā paredzēts pulksten 17.30 pēc Latvijas laika.

Starptautiskās lidostas „Rīga” preses sekretāre Sarmīte Bunka-Brilijonka aģentūru BNS informēja, ka saistībā ar Domodedovas lidostā Maskavas notikušo terora aktu lidojumi no un uz lidostu „Rīga” notiek saskaņā ar plānoto grafiku - reisi nav atcelti. Tos pasažierus, kuri lido uz Krieviju, viņa aicināja lidostā ierasties divas līdz divarpus stundas ātrāk, pamatojoties uz to, ka ir ieviests pastiprināts drošības režīms ielidojošajiem un izlidojošajiem reisiem uz un no Krievijas.

No starptautiskās lidostas "Rīga" reisus uz Domodedovas lidostu Maskavā veic "airBaltic" - otrdienās, ceturtdienās un piektdienās, kā arī Krievijas "Transaero", kura reisus izpilda pirmdienās, piektdienās un svētdienās.

Jau ziņots, ka pirmdien, 24.janvārī, Domodedovas lidostā notika terorista pašnāvnieka sarīkots sprādziens, kurā gājuši bojā 35 un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku. Domājams, ka terora aktu sarīkojuši islāmistu ekstrēmisti no Ziemeļkaukāza.

Kompānija "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem. "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS.

Svarīgākais