DP rekomendē Rīgas lidostai pastiprināt pasažieru un bagāžas kontroli

Drošības policijas (DP) Pretterorisma centrs rekomendējis lidostai "Rīga" pastiprināt pasažieru un bagāžas kontroli reisiem, kas ielido no Krievijas un izlido uz Krieviju, informēja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Pretterorisma centrs veic pastiprinātu informācijas analīzi saistībā ar pirmdien Maskavā notikušo terora aktu un ir sniedzis rekomendācijas lidostai "Rīga" drošības pasākumu pastiprināšanai lidostā. DP Pretterorisma centrs sadarbībā ar Civilās aviācijas aģentūru ir rekomendējis lidostai pastiprināt ar Krievijas reisiem ielidojošo un uz Krieviju izlidojošo pasažieru un viņu bagāžas kontroli.

Notikušais terora akts apliecina arī starptautiskā terorisma tendenci, ka civilās aviācijas objekti joprojām ir viens no prioritārajiem teroristu mēŗkiem pasaulē.

DP pagaidām nav saņēmusi informācijas pieprasījumu vai tiesiskās palīdzības lūgumu no Krievijas valsts drošības iestādēm vai tiesību aizsardzības iestādēm. DP Pretterorisma centra veiktais terorisma draudu monitorings neliecina, ka saistībā ar Maskavā notikušo terora aktu būtu jāpaaugstina nacionālais terorisma draudu līmenis Latvijā.

Svarīgākais