Valdība vērtēs funkciju audita plānu 2011.gadam

Valdība otrdien vērtēs Valsts kancelejas (VK) sagatavoto funkciju audita plānu 2011.gadam.

Šogad plānots veikt funkciju auditu tajās valsts pārvaldes institūcijās, kas nodarbojas ar fondu administrēšanu vai pārvalda fondus. Plānots izvērtēt administratīvās prasības kontrolei un uzraudzībai institūcijās, kas sniedz sociālās un veselības aprūpes pakalpojumus.

Auditēt iecerēts arī institūcijas, kas nodrošina valsts informācijas sistēmu, tostarp reģistru, datubāzu un mājaslapu, darbību. Audita mērķis būs samazināt informācijas sistēmu (IS) skaitu, uzlabot informācijas apriti valsts pārvaldē un samazināt IS ieviešanas un uzturēšanas izmaksas.

Funkciju audits plānots arī valsts pārvaldes institūcijās, kas nodrošināja Nacionālā attīstības plāna 2007.-2013.gadam izstrādes procesu. Auditā plānots izvērtēt ar plānu saistīto budžeta programmu finansējuma apmēru, to izmaksu efektivitāti, kā arī plāna prognožu pamatotību, mērķu sasniegšanu ietekmējošos faktorus, citus resursus un sasniegtos rezultātus.

Audits iecerēts arī dokumentu arhivēšanas un uzglabāšanas jomā, sertifikācijas un akreditācijas jomā un publisko personu darbībai privāto tiesību jomā.

VK rosinās ministriem un valsts sekretāriem nedēļas laikā pēc valdības rīkojuma stāšanās spēkā ieteikt pārstāvjus funkciju audita grupām.

Latvijā

Valsts atbalsts ir biežāk minētais faktors, kas mudinātu gandrīz trešdaļu jeb 27 % iedzīvotāju apsvērt elektroauto iegādi. Tikmēr 44 % norāda, ka viņus no šī pirkuma attur attālums, kādu elektroauto spēj veikt ar vienu uzlādi, liecina Citadele Leasing veiktā aptauja.