Lidostā Rīga pērn pārbūvēts NATO angārs

Starptautiskajā lidostā "Rīga" 2010.gadā pārbūvēts NATO angārs un izbūvēta jauna perona tehnikas zona, informē lidostas "Rīga" izdevums "Vēstkopa"."

Rekonstruējot 410 kvadrātmetru, iegūtas 15 telpas, kuras paredzētas Virszemes apkalpošanas departamentam. Tā kā ēka tika projektēta un uzbūvēta atbilstoši lietotāja prasībām, tā nodrošinās perona apkalpošanas dienestus ar ērtām un modernām telpām.

NATO angāru rekonstruēja būvuzņēmums "Merks", projektētājs "BūveForma & Ramboll" un arhitekts Guntis Grabovskis, norādīts "Vēstkopā".

Savukārt lidostas inženiertehniskajā zonā līdzās NATO angāram pērn ekspluatācijā nodots jauns perona tehnikas apkalpošanas novietnes laukums.

Tā uzbūvēja kompānija "Tika", un kopumā izbūvēts 1700 kvadrātmetru laukums un 223 metrus garš žogs. Laukumā uzstādīts jauns apgaismojuma masts un deviņas elektrosadales, kur virszemes apkalpojošie uzņēmumi aukstajā laikā var pieslēgt apsildei savu tehniku.

Pašlaik starptautiskajā lidostā "Rīga" darbojas 19 aviokompāniju, kuras nodrošina lidojumus uz 82 galamērķiem.

Lidosta "Rīga" 2010.gadā kopumā apkalpoja 4,664 miljonus pasažieru, kas ir par 14,7% vairāk nekā 2009.gadā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostas vienīgais īpašnieks ir valsts.

Svarīgākais